Pasta anses vara en kolhydrat mat, som många tror leder till viktökning. Att äta för mycket av någon typ av livsmedel kan leda till viktökning, och ”National Pasta Association” konstaterar att bland annat rätt typ av pasta i din kost kan gynna din hälsa på många sätt. Måttlighet är nyckeln, och när du vet mer om de näringsämnen pasta innehåller, kan du lägga till den i din kost utan att behöva oroa din vikt.

Kolhydrater

Många människor ser kolhydrater som viktökning, men att välja rätt typ av kolhydrater kan hjälpa dig att gå ner i vikt genom att fylla upp dig och förhindra hunger. Den nationella Pasta Association rapporterar att pasta är en bra källa till komplexa kolhydrater, som frigör energi långsamt så du kan äta mindre i det långa loppet. Kolhydraterna i pasta levererar också din kropp med glukos. Glukos är nödvändigt för att ge bränsle till din hjärna och dina muskler. Fullkorns pasta kommer att ge mer av dessa fördelar än pasta gjort med vitt mjöl.

Berikad med näringsämnen

Kost låg i viktiga näringsämnen kan leda till hälsoproblem, sömnsvårigheter, viktökning och trötthet. Många typer av pasta berikas med viktiga vitaminer och mineraler, så att lägga till dem i din kost kan hjälpa dig att öka ditt intag. Folsyra är en av de vanligaste tillägg till pasta och är viktigt för att förebygga fosterskador och främja ett friskt nervsystem. Järn är också vanligt att lägga till i pasta, och få massor av järn kommer att säkerställa att du har rätt syrecirkulationen och hjälper till att förhindra trötthet.

Fiber

Alla typer av pasta leverera en del fiber, men hela-vetesorter är packad med detta viktiga näringsämne. Du behöver fiber för matsmältningen och för att främja hälsan hos ditt hjärta och blodkärl. Den nationella Pasta Association rapporterar att 1 kopp hel-vete pasta kan leverera upp till 25 procent av fiber du behöver varje dag. Fullkorns pasta är ett sätt att maximera den näring som pastan erbjuder.

Lågt kolesterol och natrium

Pasta är naturligt kolesterolfritt och är också mycket låg natrium.

 

På Flames kan du välja mellan fullkorn, glutenfri eller vanlig pasta.   

Källa: Livestrong, Sara Ipatenco   

Comment