Pasta är nyttigt (Vi serverar Glutenfri, Fullkorn och Vanlig pasta)

Comment

Pasta är nyttigt (Vi serverar Glutenfri, Fullkorn och Vanlig pasta)

Pasta anses vara en kolhydrat mat, som många tror leder till viktökning. Att äta för mycket av någon typ av livsmedel kan leda till viktökning, och ”National Pasta Association” konstaterar att bland annat rätt typ av pasta i din kost kan gynna din hälsa på många sätt. Måttlighet är nyckeln, och när du vet mer om de näringsämnen pasta innehåller, kan du lägga till den i din kost utan att behöva oroa din vikt.

Kolhydrater

Många människor ser kolhydrater som viktökning, men att välja rätt typ av kolhydrater kan hjälpa dig att gå ner i vikt genom att fylla upp dig och förhindra hunger. Den nationella Pasta Association rapporterar att pasta är en bra källa till komplexa kolhydrater, som frigör energi långsamt så du kan äta mindre i det långa loppet. Kolhydraterna i pasta levererar också din kropp med glukos. Glukos är nödvändigt för att ge bränsle till din hjärna och dina muskler. Fullkorns pasta kommer att ge mer av dessa fördelar än pasta gjort med vitt mjöl.

Berikad med näringsämnen

Kost låg i viktiga näringsämnen kan leda till hälsoproblem, sömnsvårigheter, viktökning och trötthet. Många typer av pasta berikas med viktiga vitaminer och mineraler, så att lägga till dem i din kost kan hjälpa dig att öka ditt intag. Folsyra är en av de vanligaste tillägg till pasta och är viktigt för att förebygga fosterskador och främja ett friskt nervsystem. Järn är också vanligt att lägga till i pasta, och få massor av järn kommer att säkerställa att du har rätt syrecirkulationen och hjälper till att förhindra trötthet.

Fiber

Alla typer av pasta leverera en del fiber, men hela-vetesorter är packad med detta viktiga näringsämne. Du behöver fiber för matsmältningen och för att främja hälsan hos ditt hjärta och blodkärl. Den nationella Pasta Association rapporterar att 1 kopp hel-vete pasta kan leverera upp till 25 procent av fiber du behöver varje dag. Fullkorns pasta är ett sätt att maximera den näring som pastan erbjuder.

Lågt kolesterol och natrium

Pasta är naturligt kolesterolfritt och är också mycket låg natrium.

 

På Flames kan du välja mellan fullkorn, glutenfri eller vanlig pasta.   

Källa: Livestrong, Sara Ipatenco   

Comment

Bäst i Stan - Tycker ni att vi är årets nyöppning ? Rösta gärna på oss

2 Comments

Bäst i Stan - Tycker ni att vi är årets nyöppning ? Rösta gärna på oss

Vilket ställe är bäst i stan? Rösta på ditt favorit ställe till Allt om Stockholms pris. En gång om dagen kan du vara med och rösta fram en finalist i 6 kategorier. Första deltävlingen pågår t.o.m. 15 oktober. Finalisterna presenteras den 20 oktober då du kan rösta igen. Om stället du vill rösta på inte fylls i automatiskt kan du skriva i eget förslag. Du som är med och röstar är automatiskt med och tävlar om ett presentkort på NK på 500 kronor.

 

Tycker ni att vi är årets nyöppning ?

Klicka på länken för att rösta:  http://www.alltomstockholm.se/bis/#/voting

(FLAMES, Sveavägen 34 )

 


2 Comments

Comment

Vi har börjat med DELIVERY

Ibland så är man sugen på en av våra sallad, pasta eller pizza rätter men är kanske upptagen med jobbet, barnen eller orkar bara inte gå ut. Vi har hittat perfekta lösningen, hela våran meny hittar ni på Foodora som levererar med sina fantastiskt duktiga och trevliga cykelbud - flexibelt och miljövänligt. Foodora leverera endast 2-3 km radius från restaurangens adress.    

Du kan klicka på ikonen nedanför eller så hittar du information i: Kontakt Info 

 


   Comment

1 Comment

Go Team Flames

 

Det har gått sex veckor sen Flames öppnade sina dörrar. Vi är självsäkra och vet att vi har utmärkt mat och service, men responsen har definitivt varit bättre än förväntat. Med knappt någon marknadsföring har ryktet snabbt spridit sig. Därför vill vi passa på att tacka kunderna för all feedback och även Flames personalen. Personalen har och är helt underbara, dom kommer varje dag in med samma entusiasm och gnista som dom hade första dagen vi öppnade.

Vi strävar efter att bli stans bästa pasta och pizza restaurang, därav jobbar vi med att lägga till nya förrätter samt varmrätter. Har du/ni några förslag eller kritik på vår mat eller service så skriv gärna till oss, vi uppskattar det verkligen. Hoppas alla haft en underbar helg. 

#flamesrestaurang #flames_sthlm #bästistan #foodsthlm #italienskmat #pasta #pizza #alltomstockholm #öppetkök  

TEAM FLAMES  

TEAM FLAMES  

Loai Baroudi 

Loai Baroudi 

1 Comment

FUN FACT

Comment

FUN FACT

Det finns inte många nationer som kan säga deras nationalrätten har blivit ett internationellt fenomen . Italien har två sådana rätter , pasta och naturligtvis pizza. Båda är kända över hela världen. 

1843 beskrev Alexandre Dumas olika sorters pizzafyllningar. För att hedra Italiens drottning Margherita av Savojen, skapade kocken Raffaele Esposito i juni 1889 "Pizza Margherita", en pizza garnerad med tomater, mozzarellaost och basilika, som skulle representera färgerna i Italiens flagga. Han var den förste att lägga till ost. Det exakta händelseförloppet varigenom de många smaksatta tunnbröden i antikens och medeltidens Medelhavsregion blev 1900-talets populära maträtt är inte fullständigt utrett.

 

Comment

Comment

Nästa station......stans bästa pasta och pizza

Nu har de snart gått en vecka sen vi öppnade dörrarna på Flames. De har gått otroligt bra med super nöjda kunder, vi har fått otrolig bra feedback. Fastän vi haft ett jätte tråkigt väder så har folk kämpat sig in till stan för att prova på våran meny. Vi strävar efter att att bli stans bästa pasta och pizza ställe. Följ oss och håll koll på alla nya erbjudande 

 

Comment

Comment

Under construction

Planen var att vi skulle ha våran invigning 1 juni men det dyker alltid upp massa överraskningar. Men snart är det dags för er alla att komma och uppleva lilla Italien i Stockholm 

 

  

Comment